T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / HASSA - Şehit Murat Bulkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Aktepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz 1990 yılında Aktepe Lisesi olarak Aktepe Belediyesi Hizmet Binasında açılmış, 1997 yılında Aktepe Fatih Mahallesi Barbaros Caddesindeki yeni yapılan binasına taşınmıştır. Okulumuz 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlanmış, adı Aktepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Öğrenci alım merkezi genel lise iken Aktepe ve çevresi meslek lisesine dönüştürüldükten sonra Hassa ilçesi olarak belirlenmiştir. Bu değişiklikle beraber okulumuz genel lise bölümüne öğrenci alımını durdurmuş, bu bölümün kademeli olarak kapatılmasına karar verilmiş ve sadece Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde öğrenci kabul edilir olmuştur. Okulumuz 15 Ağustos 2017 tarihi itibariyle Ş.M.Tuhal MTAL ile ortak kullanılan bugünkü binaya taşınmıştır.

Okulumuzda 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle 312 öğrenci kayıtlıdır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanına bağlı olarak Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları; Elektrik- Elektronik Teknolojileri alanına bağlı olarak Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalı bulunmaktadır.

Mesleki Açıköğretim Lisesi Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Eletronik Teknolojileri alanlarında 32 öğrenci yüz yüze eğitim almaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2018 - Güncelleme: 28.03.2018 11:30 - Görüntülenme: 1486
  Beğen | 5  kişi beğendi